Η ΓΟΡΤΥΝΙΑ..... ΜΥΘΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ






Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Ο Παναγιώτης Καραντώνης είναι γιος του Σπύρου Καραντώνη και της Νικολέττας (το γένος Ρέππα από το Βαλτεσινίκο). Γεννήθηκε το 1973 στη  Βυτίνα Αρκαδίας όπου έζησε μέχρι τα εφηβικά του χρόνια. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Μπαμπαλή από το Πράσινο και έχει δύο κόρες.
Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Msc του Ε.Μ.Π. Έχοντας δικό του τεχνικό γραφείο, δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία δέκα τρία  χρόνια με την υλοποίηση πλήθους τουριστικών και ειδικών έργων........................


Κατά την πρώτη θητεία του Δήμου Γορτυνίας διατέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης (σε τεχνικά θέματα) του Δημάρχου Γιάννη Γιαννόπουλου. 

Συμπατριώτισσα, Συμπατριώτη
Επικοινωνώ μαζί σου για να σου εκφράσω σκέψεις και θέσεις που αφορούν στην πορεία και το μέλλον του τόπου που όλοι αγαπάμε.
Η οικονομική ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας και οι συνέπειες που βιώνουμε όλοι μας σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και επαγγελματικής μας ζωής, αποτελούν σήμερα ίσως τους πιο καθοριστικούς παράγοντες που διαμορφώνουν τις εξελίξεις και το μέλλον της χώρας μας.
 Μέσα σε αυτό το αβέβαιο περιβάλλον η συγκρότηση και η λειτουργία του νέου Δήμου Γορτυνίας αποτελεί μοναδική  ευκαιρία οι ενεργοί - ικανοί πολίτες - δημότες να συνδιαμορφώσουμε και να οργανώσουμε  τις δομές και το περιβάλλον για την επίτευξη ισόρροπης βιώσιμης  τοπικής ανάπτυξης και ευημερίας, για εμάς και τα παιδιά μας.
Από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη του Δημάρχου κατά την πρώτη θητεία του νεοσύστατου Δήμου Γορτυνίας, απέκτησα γνώση και εμπειρία σε ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης και συνεισέφερα, με την επιστημονική μου γνώση και την αγάπη μου για τον τόπο, στην οργάνωση του νέου Δήμου και στον σχεδιασμό και την επίτευξη των στόχων που έθεσε η Δημοτική Αρχή.
Με τη συμμετοχή μου συνέβαλλα ουσιαστικά στα εξής:
  • Κατάρτιση οργανογράμματος υπηρεσιών νέου Δήμου.
  • Εγκατάσταση και οργάνωση Τεχνικής Υπηρεσίας και Πολεοδομίας
  • Απόκτηση διαχειριστικής επάρκειας έργων ΕΣΠΑ τύπου Α& Β και κατάθεση φακέλου πιστοποίησης ISO
  • Κατάρτιση επιχειρησιακού προγράμματος και ετησίων προγραμμάτων δράσης.
  • Συντονισμός και επίβλεψη σύνταξης όλων των τεχνικών μελετών που υποβλήθηκαν στο ΕΣΠΑ
  • Επικαιροποιήσεις  υφιστάμενων μελετών και τροποποιήσεις για ένταξη.
  • Σύνταξη τεχνικών δελτίων για υποβολή φακέλων έργων στο ΕΣΠΑ.
  • Συνεχής αναζήτηση και εξεύρεση προγραμμάτων χρηματοδότησης των έργων.
  • Ανάπτυξη δικτύων wi-fi στους μεγαλύτερους οικισμούς.
  • Δημιουργία τουριστικού portal με όλα τα σημεία ενδιαφέροντος με χρήση smart phones .
  • Κατάθεση 52 έργων στο ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού  47.395.142,99€  και ένταξη μέχρι τώρα 19 έργων προϋπολογισμού  12.395.087,65.
  • Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης πιστοποίησης και προώθησης των τοπικών προϊόντων.
  • Δημιουργία γεωπύλης GIS ( http://www.opendatagortynia.gr/ )
  • Καταγραφή γεωχωρικών δεδομένων GIS σημείων αναφοράς σε όλο το Δήμο.
  • Ένταξη του Δήμου Γορτυνίας στο Σύμφωνο Δημάρχων για την
    εφαρμογή βιώσιμων τοπικών ενεργειακών πολιτικών.
  • Προγραμματικές συμβάσεις συνεργασίας με περιφέρεια Πελοποννήσου, Ε.Μ.Π, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και άλλους δημόσιους φορείς
  • Τεχνικές συμβουλές και επίλυση τεχνικών ζητημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης θητείας του νέου Δήμου.

Με την τεχνογνωσία που απέκτησα τα 3,5 χρόνια και την υποδομή και τα θεμέλια που ήδη έχουν μπει,  επιθυμώ να προσφέρω ακόμα περισσότερα για την ολοκλήρωση  ενός σύγχρονου αποτελεσματικού Δήμου που θα βασιστεί στις κύριες  συνιστώσες της  αειφόρου ανάπτυξης: Τουρισμός, Κτηνοτροφία - Γεωργία, Περιβάλλον, Ενέργεια, Έργα Υποδομής, Πολιτισμός.

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στις 18 Μαΐου 2014 ζητώ με την ψήφο σας να μου δώσετε το θεσμικό εκείνο  ρόλο του Δημοτικού Συμβούλου για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε  τα οράματα και τους στόχους που έχουμε θέσει με τον Δήμαρχο μας Γιάννη Γιαννόπουλο και τον συνδυασμό της Παγγορτυνιακής Συμμαχίας Πολιτών.  


Ευχαριστώ, μετά τιμής
Καραντώνης Παναγιώτης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Γορτυνίας
Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών


Τηλ. 6977 600 345 - Email: tkarantonis@gmail.com http://karantonispanagiotis.blogspot.com



“Η Γορτυνία.....μυθικός προορισμός”